Friday, July 26, 2013

Niney dah semester lima :O

Hello Hello. Masih ingat Niney ? rasanye dah setahun tak berblogging . Sekarang Niney dah semester lima, dah lepas Latihan Industri .alhamdulillah majoriti kawan kawan semua dapat result yang cemerlang. 
Tahniah . Dah masuk semester lima ni , niney kena kembangkan otak untuk kembali ke kelas . 4final paper. Financial Accounting 3, Management Accounting , Malayan Taxation 1 dan Fundamentals of Auditing. Kalau dulu masa semester 4 , Latihan Industri kena sediakan mental dan fizikal yang kuat sbb Li kat audit firm . wuuuuu kerja terlalu susah susah . office hour 9pg sampai 5.40ptg. Sangat sangat mencabar. Mengadap nombor dari pagi sampai petang. naik juling mata. Dari minggu pertama tak abes abes menghitung hari nak habis Li cepat . akhinya dapat jugak habiskan Li , sambung semester lima , rase malas pegi kelas pulak sebab kena berjalan tengah panas , kat office dulu duduk dalam aircond jee . bajet puteri lilin sekejap . HAHA . Semester Lima Niney tak dapat duduk kamsis , oh kamsis tu kampus siswa siswi . hostel la senang. kena duduk rumah sewa. Hmmmm makanyaaa , kos sara hidup lagi tinggi . Pokai la . Dalam purse ade anak rama rama je , wuuuuuu . minggu pertama dan kedua bawak kereta , tak tahan sebab minyak melambung lambung , so minggu ketiga tinggal je kat rumah , kebetulan ade kat rumah dan kereta kehabisan bateri sebab tak tutup lampu kereta . hua hua. Dari situ la Niney belajar hidup susah semula , naik rapid ke polisas sangat sangat mencabar , kena berdiri dari Pekan sampai Kuantan. Rapid tak banyak kerusi . huh ! Mulai hari ini kena bergantung dengan rapid je kalau nak balik rumah . So , di sini Niney nak ucapkan terima kasih kepada semua kakitangan MNZWAJ ASSOCIATES KUANTAN kerana telah memberi tunjuk ajar, memberi ilmu sepanjang 5bulan ni kat sy . terima kasih banyak banyak terutama kepada kak anis 

.
p/s : macam tergantung je post kali ni . eh biarkan . selamat petang . jom masak untuk berbuka. hehe

XOXO N ! PUBLISH !

4 comments:

Syuhada Nasya said...

setahun x blogging ?? lama nyaa hehehe.. btw welcome back dear niney :) jmpt dtg ke blog sy k ..

Anonymous said...

awk nak tanya. best x LI kat MNZWAJ?

Mal Lia said...

salam, tumpang tanya, awak praktikal kt mnzwaj associates kat kuantan ke?

niney samza said...

Sorryy lambat. Baru bukak. Hehe best la jugak. Da li kat situ ke ?